Gothic, Gothic II , Gothic II:Noc Kruka, Gothic III, Gothic III:Zmierzch Bogów... to wszystko znajdziesz TUTAJ
Ja jestem nieszczê¶liwcem, który niestety posiada t± grê.
Zosta³a ona wydana przez Trine Game Studio, a nie jak by³o zak³adane przez Piranha Bytes.
Premiera ¶wiatowa odby³a siê 21 listopada 2008 roku, za¶ w Polsce odby³a siê ona 5 grudnia 2008.
Mia³ w niej zostaæ zoptymalizowany silnik graficzny i zlikwidowane bugi tak licznie wystêpuj±ce w Gothic III.
Nic z tych rzeczy nie zosta³o zrealizowane, bugi s± widoczne na ka¿dym kroku...
Podaje przyk³ady:
- Wystêpuj± niewidzialne postacie.
- Niektórzy NPC maj± imiona jak wpisywane do konsoli kodów, np. Reddock_Orc
- Graj±c nagle gracz zapada siê pod ziemiê.
Fabu³a
W Gothic III: Zmierzch Bogów fabu³a jest nieco lepsza niz w podstawowej wersji Gothic III, lecz i tak jest lata ¶wietlne do I czê¶ci sagi.
2 lata po zakoñczeniu wojny ludzi miêdzy orkami i odej¶ciu Bezimiennego wraz z Xardasem do Niezbadanych Krain, gdy wszystko zaczyna ju¿ siê
uk³adaæ, Gorn wraz z buntownikami z Gothy, atakuj± Trelis ze stacjonujacymi tam Orkami wraz z Thorusem na czele. Thorus nie pozostaje mu d³u¿ny.
Sprzymierza siê z Kanem i przekszta³ca farmy okalaj±ce Monterê w obozy wojskowe stacjonuj±ce przez orków tu¿ u bram Gothy. Myrtana dzieli siê
na 4 frakcje:
Inog i Anog wraz z buntownikami.
Gorn z buntownikami.
Thorus z Kanem i orkami.
Lee z paladynami.
Inog i Anog nie chc± siê wpl±taæ do wojny, Lee równie¿ uwa¿aj±c, ¿e wojna zmêczy ludzi i nastanie d³ugo oczekiwany pokój. Jednak Thorus wraz z Kanem d±¿± do
otwartego konfliktu przeciw Gornowi. Bezimienny wraz z Xardasem ze smutkiem przygl±daj± siê co dziejê siê w ich ukochanym pañstwie. Bezimienny uwa¿a, ¿e
trzeba im wbiæ do g³owy pokój. Xardas popiera Lee i jego tezê i¿ wojna zmêczy ludzi i nastanie d³ugo oczekiwany pokój. Bezimienny postanawia wracaæ do Myrtany.
Xardas sprzeciwia siê temu. Bzeimienny stacza zwyciêski bój ze swoim niedawnym mentorem. Przechodzi przez portal, który wyrzuca go nieopodal Geldern. Jest
s³aby, na jego nieszczê¶cie natrafi³ na grupke orków.... Zosta³ pobity i okradziony... Nasz± grê zaczynamy w Silden po rozmowie z Anogiem. Musimy wykonywaæ
zadania, aby Anog wraz z Inogiem do³±czyli do sporu Thorusa i Gorna. Gdy siê to udajê przy³±czaj± siê do Gorna, który mówi i¿ na ofensywê przeciwko Thorusowi
maj± za ma³o ludzi. Bezimienny wybiera siê do Vengardu gdzie widuje siê z Lee który postanawia mu pomóc. W tym czasie dowiadujemy siê, ¿e Thorus wraz z
Mistrzem Przywo³añ uknuli spisek maj±cy na celu podbicie ca³ej Myrtany. Wykorzystali do tego Oko Innosa. Za jego pomoc± przywo³ali do Myrtany Bestiê z
Wymiaru Beliara. Gdy Bezimienny ruszy³ by j± zg³adziæ na miejscu spotka³ Mistrza Przywo³añ, który zaproponowa³ mu podzielenie siê moc± Oka. Bezimienny sprzeciwi³
siê temu zabijaj±c go i zg³adzaj±c bestiê. Pó¿niej wróci³ do Vengardu gdzie koronowa³ siê na króla Rhobara III. Podczas gry zauwa¿amy jak Bezimienny siê zmienia.
Mówi m±drze i gardzi lud¿mi
By Bujo23
Brawo powiniene¶ miæ kolesia który bêdzie dawaæ punkty ale ja go zast±pie widze ¿e siê starasz na forum
Trzeba siê staraæ ¿eby to forum siê rozwinê³o .
Bujo faktycznie nie¼le siê starasz ;p ale narazie te forum liczy dopiero 5 osób lecz mam nadzieje ¿e z czasem bêdzie ich wiêcej ;p
Zbieracz Ry¿u
zróbmy reklamê tej stronki to przyjdzie tu du¿o fanów